jueves, 17 de octubre de 2013

12 - O, un èxit rotund

Com tots sabem, el passat 12 d'octubre es va celebrar el Día Nacional de España. Va ser una jornada emotiva i plena de cordialitat com no podia ser d'altra manera. A plaça Catalunya un seguit d'agrupacions civils i partits polítics vam organitzar una manifestació en defensa d'allò en què creiem: l'espanyolitat de Catalunya.

Té molt mèrit organitzar aquesta manifestació gairebé sense antelació i sense el suport mediàtic que altres moviments tenen a Catalunya. Alguns intenten fer comparacions entre l'organització del 11-S i el viscut el 12-Osense adonar-se que no es pot comparar. Hi ha raons de pes com pot ser l'escassa influència mediàtica que ha tingut en els mitjans de comunicació catalans la manifestació organitzada recentment. Els actes de l'11-S van gaudir de cobertura mediàtica durant moltíssims mesos i van tenir el suport institucional català, davant d'això, poc es pot fer a Catalunya. El sorprenent és que en tan poc temps s'aconseguís promocionar el 12-O com perquè 160.000 persones estiguessin a plaça Catalunya i passeig de Gràcia.

D’allò que em sento més orgullós del 12-O és de saber que ningú dels que van anar a la manifestació estaven enganyats, cosa que no poden dir tots els participants de la Via Catalana. La cadena humana de l'11-S ni va ser una manifestació a favor del Dret a Decidir ni la gent sabia les conseqüències del que estaven reclamant. Uns van ser enganyats pensant que reclamaven el dret a no se sap què, altres enganyats perquè ni s'imaginen el desastre econòmic que suposa la independència de la regió catalana. La Via Catalana va ser un pols més del separatisme contra la democràcia. En canvi, durant el Día Nacional de España l'únic que vam demanar va ser el respecte cap a l'Estat de Dret i cap a l'espanyolitat de Catalunya.

Per molt que els mitjans separatistes s'obsessionin a fer-nos quedar com antidemòcrates, mai ho aconseguiran. Des del Partit Popular defensem l'essència de l'ordre constitucional actual que no és altra que la llibertat i el conjunt de valors democràtics. Altres partits que defensen la desobediència civil, i un altre tipus d'actuacions antisistema són els que haurien de ser jutjats de manera més habitual pels mitjans i qüestionats sobre les seves intencions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario