jueves, 26 de septiembre de 2013

Sánchez-Camacho: “ L’única via catalana possible és la del diàleg amb el Govern d’Espanya”

Avui, al Debat de Política General al Parlament
Sánchez-Camacho: “ L’única via catalana possible és la del diàleg amb el Govern d’Espanya”
·     Insta a Mas a “alçar la mirada i governar pensant en els 7’5 milions de catalans i el seu futur. Tots som igualment dignes, perquè la dignitat és de les persones, no dels territoris”
·     Critica que “el Govern de CiU, amb el suport d’ERC, potencia una Catalunya subsidiada que està ofegant la Catalunya productiva”
·     Considera un “xantatge immoral” al Govern d’Espanya i als treballadors públics catalans que Mas vinculi el pagament de la paga extra al cobrament de la compensació per l’impost de dipòsits bancaris

26.09.13.-  La presidenta del Partit Popular Català, Alícia Sánchez-Camacho, ha assenyalat avui al president de la Generalitat, Artur Mas, que “l’única via catalan possible és la del diàleg amb el Govern d’Espanya”. Així, ha recordat que “el president del Govern d’Espanya  li ha ofert un diàleg lleial i sincer, sense condicions i en el marc de la llei” i ha afirmat que “el PPC proposa un gran acord per la convivència i en defensa de la cohesió dels catalans, una aposta pel diàleg sense partidismes ni personalismes”. En aquesta línia, ha tornat a apostar per una modernització de l’estat de les autonomies i del sistema de finançament, “per aconseguir un model singular, més just i equilibrat, modern i amb una solidaritat limitada”.

La presidenta del PPC ha manifestat que “vostè ahir parlava d’unitat –que vol dir no excloure-, però va tractar a les minories com a obstacles, tornant al discurs dels bons i mals catalans en referir-se a la dignitat dels participants a la cadena humana. El que més uneix als catalans és la sortida de la crisi”. Sánchez-Camacho ha explicat que Martin Luther King, al qui Mas ha citat en diverses ocasions, parlava en contra de la segregació i a favor de la integració, i dels drets civils, perquè totes les persones hem nascut moralment iguals. “Alci la mirada i governi pensant en els 7 milions i mig de catalans i el seu futur. Tots som igualment dignes, perquè la dignitat és de les persones, no dels territoris”, ha reclamat.

LES MENTIDES DE LA INDEPENDÈNCIA
Sánchez-Camacho ha assegurat que “Mas ha plantejat el major i més perillós desafiament de la història constitucional d’Espanya, i està anant molt més enllà del que va anar el senyor Ibarretxe amb el seu pla de l’estat lliure associat”. En aquesta línia, li ha recordat que “vostè és un president constitucional, que la Constitució l’empara i el protegeix perquè en prometre el càrrec va prometre la Constitució”.

Segons la presidenta del PPC, “ens acusa de fer el discurs de la por respecte a l’independentisme, però el discurs de la por és el seu, el de la por a explicar als catalans les conseqüències de la independència”. Sánchez-Camacho ha assegurat que “Mas genera expectatives basant-se en cinc grans mentides”. La primera mentida és que Mas representi l’única voluntat del poble de Catalunya, “som 7,5 milions de catalans, amb valors i sentiments de tota mena que conforma una societat plural, rica i complexa”. La segona mentida, que els catalans tenim dret a decidir unilateralment les fronteres d’Espanya, perquè “aquest debat afecta a tots els espanyols, ja que sota l’eufemisme del dret a decidir, el senyor Mas pretén treure antidemocràticament a 40 milions d’espanyols el seu dret a decidir”. En aquest punt, Sánchez-Camacho ha assenyalat que la tercera mentida és que “la Constitució no és un mur que ens limita, sinó el marc jurídic que ens protegeix a tots. Si la vol canviar, sigui valent i vagi al Congrés dels Diputats i presenti el seu pla i que decideixi la majoria a la que vostè tant menciona”.

Com a quarta mentida, la presidenta del PPC s’ha referit al “demagògic tòpic d’Espanya ens roba”. Així, ha recordat que “el formar part d’un estat gran com Espanya ha salvat Catalunya de fer fallida, ens ha permès afrontar la crisi amb més garanties, evitar el rescat i ens ha fet mereixedors del suport del BCE. Un país de la mida de Catalunya hauria hagut d’acceptar condicions similars a les de Grècia, Portugal o Xipre”. Tanmateix, ha recordat que, per exemple, el dia després de la Diada, l’Estat va transferir a la Generalitat 412 milions d’euros o que Catalunya rep el 48% del FLA de tota Espanya, quan per població o PIB ens correspondria el 16 o el 18%.

Finalment, ha explicat que la cinquena gran mentida és que una Catalunya independent continuaria a la Unió Europea: “No ho diu el Partit Popular, ho diuen els tractats i li estan repetint els presidents de la Comissió Europea, Prodi o Barroso, els comissaris o el Comitè de Regions”. “Hi tenim molt a perdre: l’euro, els fons de cohesió, els ajuts els agricultors, un gran mercat comú i la garantia de drets i llibertats”.

PARÀLISI DEL GOVERN
Així mateix, la presidenta del PPC ha considerat que “la paraula que defineix  l’acció del govern és la paràlisi. Setmana rere setmana els acords de govern han estat buits de contigut i ara, un setmana abans, anuncien projectes i plans sense concreció”. Tanmateix ha criticat al president de la Generalitat que “mentre el seu govern no fa res, vostè sempre guanya, perquè quan les coses van bé son mèrit seu i quan van malament són culpa dels altres, especialment del Govern d’Espanya”. “I mentre vostè no fa res –ha continuat- el principal problema dels catalans és l´’atur, que afecta a més de 873.000 persones, 200.000 dels quals joves; més de 1.000 joves llicenciats catalans han legalitzat els seus títols per marxar a l’estranger; el pes de la indústria catalana s’ha reduït en un 20% i s’han perdut més de 10.000 empreses”. “El Govern de CiU potencia una Catalunya subsidiada –la dels mitjans de comunicació subvencionats, les organitzacions independentistes i les ambaixades improductives- que està ofegant la Catalunya productiva”, ha afegit.

XANTAGE IMMORAL AL GOVERN D’ESPANYA

Per altra banda, Sánchez-Camacho ha denunciat que Mas “va plantejar ahir un xantatge immoral al Govern d’Espanya i als treballadors públics catalans, al vincular el pagament de la paga extra al cobrament de la compensació per l’impost de dipòsits bancaris” i li ha recordat que Madrid, València o Castella i Lleó no tenen aquest impost i, en canvi, els seus funcionaris cobraran les dues pagues extres. En aquest sentit ha assenyalat que “li ofereixo una alternativa: redueixi els consells comarcals i redueixi el sector públic empresarial, com fan la resta de comunitats autònomes, i tindrà diners per a pagar als treballadors”. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario