jueves, 12 de diciembre de 2013

El PP defensa la reforma local, que suposarà un estalvi de 8.000 milions d’euros entre 2013 i 2015


El PP de Sant Cugat no ha participat en la concentració celebrada aquest migdia a la ciutat en rebuig de la Llei de Racionalització y Sostenibilitat de l’Administració Local. Des del grup municipal considerem que aquesta llei és positiva pel conjunt de l’Estat i per Sant Cugat, suposant un estalvi global de 8.000 milions d’euros en dos anys.
Encara que el govern municipal i la resta de partits amb representació a Sant Cugat han criticat aquesta llei per una disminució les competències locals, la norma no resta autonomia als municipis, sinó que elimina les competències impròpies històricament dels ajuntaments, eliminant duplicitats i atribuint a cada administració les seves responsabilitats de manera que la gestió sigui més efectiva i beneficiï al ciutadà.
D’aquesta manera, la llei pretén simplificar la burocràcia i acabar amb les duplicitats en alguns serveis.
La reatribució de competències que proposa la llei suposarà un gran estalvi per als Governs Municipals, que no hauran de fer front a molts serveis que passaran a ser responsabilitat d’altres administracions, com pot ser la Diputació o la Generalitat. Així mateix, aquesta transferència de competències a administracions més grans afecta en major part a municipis amb menys de 5.000 habitants. Sant Cugat, per tant, no es veuria afectat en aquest sentit. La mobilitat de competències entre les diferents administracions impulsarà una coordinació més gran i sempre es farà sota el principi d’eficàcia en la gestió pública.
D’altra banda, en un nou exercici de responsabilitat del PP, aquesta llei limitarà els sous dels càrrecs públics municipals per a que en cap cas no superin les retribucions de funcionaris amb més responsabilitat en altres administracions i així evitar abusos locals.
La llei imposa també un principi de transparència obligant a cada municipi que dóni a conèixer el cost de cada servei públic. Volem destacar que la llei inclourà com a competència pròpia la promoció de les tecnologies de la informació y es donarà un suport especial a les ciutats que apostin pel model de “smart city”, un fet que beneficia directament a Sant Cugat.
Així mateix, en la línia de la nostra política municipal, la llei també fomenta el suport a les persones amb discapacitat, exigint millores d’accessibilitat a tots els municipis.

No hay comentarios:

Publicar un comentario